FOTOS © MARBLEMOON
ARCHITECT: DENC STUDIO

PONT WEST – Winnaar Schrijnwerk Award 2019

Woema trad in samenwerking met DENC-STUDIO in bouwteam op als algemeen aannemer voor het nieuwbouwkantoor van Eurabo in Ronse en voerde ook de volledige dakstructuur van de hal uit. Een project dat werd bekroond met de Schrijnwerk Award 2019 – Categorie Houtbouw. De planning, het budget en de ambitie om alles met nagroeibare grondstoffen te doen, lagen vast.

Voor de hal werd een prijsvergelijking gemaakt met een klassieke betonbouwer. De dakstructuur kon tegen dezelfde prijs gerealiseerd worden in hout met asymmetrische gelamelleerde liggers van 28,75 meter, waarbij zowel gordingen als windverbanden in hout zijn ontworpen.  Door het wapenen van de houten spanten kon bespaard worden in de benodigde m3’s hout.

Het kantoor is in CLT opgetrokken, met een tussenverdieping  in situ gestorte houtbetonvloeren waarin de technieken en betonkernactivering verwerkt zijn. Een noodzaak om de structuren akoestisch performant en slank te houden. De overspanning van 8m wordt zo efficient opgelost. Het dak is opgebouwd uit cassette-elementen die 12 meter overspannen en bovendaks geïsoleerd zijn met kurkisolatie, alles werd mechanisch bevestigd zodat het volledige pakket gerecycleerd kan worden. De gevels zijn afgewerkt met Fraké FSC, thermisch verduurzaamd en een speciaal ontworpen “Pont West” profiel. De circulaire ambities, in houtbouw, werden in samenwering met het voltallige bouwteam nauwgezet uitgewerkt.

Een project dat werd bekroond met de Schrijnwerk Award 2019 – Categorie Houtbouw.

GERELATEERDE PROJECTEN

Werk maken van jouw houtbouw?

We zijn er om jou te helpen bij elke stap. Neem vandaag nog contact met ons op en samen brengen we je houtbouwproject tot leven.