Project omschrijving

LOODS 23 – Totaalinrichting circulair architectenkantoor

De nieuwe thuishaven van DENC-STUDIO in Loods 23 kadert binnen het reconversieproject van de Voorhaven, het grootste beschermde stadsgezicht van Gent. Het kantoor is meteen het visitekaartje van het architectenbureau, dat bekendstaat voor zijn doorgedreven visie en pionierswerk inzake circulair bouwen. Het project werd in 2021 bekroond met de Belgian Building Award in de categorie Circular Building. Ook Woema viel in de prijzen met een nominatie voor de Schrijnwerk Awards 2020, categorie Totaalinrichting. Een atypisch project voor Woema, dat in principe geen interieurbouwbedrijf is.

Hoge technische kwaliteit, circulariteit, compactheid en vormefficiëntie staan centraal. Er werd geopteerd voor een demonteerbare, bio-ecologisch verantwoorde houtbouwinvulling onder de bestaande stalen constructie. Het ontwerp is vormstabiel op zichzelf en moest niet verankerd worden aan de vloer. De kasten werden ontworpen om de draagstructuur te zijn. Er werden enkel droge verbindingen en droge afbouwmethodes gebruikt. Via het BIM-model zijn alle ingezette materialen traceerbaar in functie van later hergebruik.

© Marble Moon

Hoge technische kwaliteit, circulariteit, compactheid en vormefficiëntie staan centraal.