Project omschrijving

BOER – Sloop en heropbouw rijwoning

Woema bouwde reeds tal van architectenwoningen. De structuur van deze rijwoning voor Durv architecten & ontwerpers in centrum Gent werd volledig water- en winddicht afgewerkt. Woema kreeg hierbij het vertrouwen om een conceptuele invulling te geven aan de woning. Een belangrijke vereiste was het toepassen van een maximum aan ecologische materialen. Het hoofdgebouw werd in CLT opgetrokken, de bijbouw in houtskelet. Alles werd op alles gezet om het budgettair haalbaar te maken zonder in te boeten aan architecturale vrijheid. De houten gevelbekleding in zwart gebeitst thermisch verduurzaamd vurenhout, diagonaal geplaatst, springt in het oog. De luchtdichtheid zit onder de passiefnorm.

© Marble Moon

De houten gevelbekleding in zwart gebeitst thermisch verduurzaamd vurenhout, diagonaal geplaatst, springt in het oog.