(Inblaas)isolatie

Isoleren blijft de beste maatregel om uw energieverbruik terug te schroeven. Kies dus voor voldoende isolatie gevangen tussen een luchtdichte laag langs de binnenzijde en dampopen laag langs de buitenzijde.

Natuurlijke materialen bieden heel wat voordelen:

  • Isolatie in de winter
  • Bescherming tegen oververhitting in de zomer dankzij de lage warmtegeleiding en relatief hoge densiteit met uiterst hoge warmte-opslag
  • Uitstekende akoestisch – isolerende eigenschappen
  • Dampopen en vochtregulerend, ideaal dus voor een gezond woonklimaat en het vermijden van vochtproblemen.

Een van de efficiëntste manieren om uw dak of houtskeletwoning te isoleren is inblaasisolatie. Cellulosevlokken of houtvezelvlokken worden ingeblazen in gesloten compartimenten. Dankzij de inblaastechniek kan een 100% vulling worden gegarandeerd en kostenefficiënt grote isolatiediktes worden bereikt. Aan de hand van metingen wordt de juiste densiteit conform aan de CE-normen gecontroleerd.

zelli39

Recente (inblaas)isolatie projecten:

Houtbouw

Een nieuwbouw, uitbreiding of renovatie? Houtskeletbouw is hiervoor uitermate geschikt. Door zijn lichte constructie is houtskeletbouw een perfecte uitbreiding voor een bestaande woning.

Kies voor laag energie- of passiefbouw. De warmtegeleidingscoëfficiënt van hout op zich scoort i.v.m. een traditionele steen behoorlijk goed. Door de constructie nog eens volledig te vullen met isolatie en langs de buitenzijde een dampopen houtvezelplaat te plaatsen kom je snel aan een hoge isolatiewaarde zonder plaatsverlies.

Houtskeletbouw wordt standaard luchtdicht opgeleverd met materialen uit hernieuwbare grondstoffen en FSC-hout.

steico (1)

Recente houtbouw projecten:

FSC® gelabeld buitenschrijnwerk

Wij plaatsen uitsluitend buitenschrijnwerk gemaakt van FSC® gelabeld (C008551) hout voor ramen en deuren. Bij voorkeur stellen wij Europees FSC® hout voor maar er zijn tal van houtsoorten beschikbaar. Met een dekkende afwerking aangebracht in het atelier kunnen wij de duurzaamheid van ons houten buitenschrijnwerk garanderen.

Minimaal voorzien we het buitenschrijnwerk van dubbele beglazing met een U-waarde van 1,0 W/m2K. 3-dubbele beglazing met U-waardes tot 0,7 W/m2K biedt u meer comfort en een forse besparing op uw energiefactuur voor tientallen jaren.

Wij zijn officiële verdeler van Ewitherm buitenschrijnwerk en staan zo garant voor een perfecte plaatsing en service.

ewitherm logo/

Recent FSC® gelabeld buitenschrijnwerk:

Dakrenovatie

Een dak biedt u niet alleen bescherming tegen de regen maar ook tegen de koude en warmte! Een isolerende, winddichte houtvezel-onderdakplaat garandeert dit.

Voordelen isolerende onderdakplaat:

  • Regen- en winddicht
  • Koudebrug onderbrekend
  • Bescherming tegen oververhitting
  • Akoestisch isolerend
  • Extreem dampopen

In combinatie met een dik isolatiepakket (24 – 30 cm) is de grootste verliespost (30%) van uw huis verdwenen. Dakrenovatie en isolatie is de beste investering waarbij indien gewenst, de klant bij de plaatsing kan assisteren om kosten te besparen.

dakisolatie

Recente dakrenovatie projecten:

Stabiliteit

— under construction —